Team Östergötland är en satsning för dig som seglar Optimist, Ejolle, Laser, C55 eller vindsurfar och som vill utveckla din segling till nationell eller kanske högre nivå. Målet är att fler östgötska seglare ska delta tävlingar så som regionkval, rikskval, elitserie, GP, JSM och även kvalificerar sig till NM, EM, VM och OS. Vi är väldigt stolta att ha med en seglare från Team Östergötland i Olympiska sommarspelen 2016, Hanna Klinga som seglar 49er FX.

Team Östergötland består idag av två team, Optimist och E-jolle/Laser (olika tränare för olika moment under året) men har som ambition att utöka verksamheten om fler klasser tillkommer. Som medlem i Team Östergötland erbjuds du fler kvalificerade utbildnings- och träningsaktiviteter med fler aktiva på varje aktivitet. Din tränare coachar dig på bl.a. Ostcup, Regionkval, Elitserie/GP och JSM. Kriterier för att deltaga i Team Östergötland:

  • Tillhöra en östgötsk klubb ansluten till Östergötlands Distriktsseglarförbund (ÖDSF)
  • Intresserad av att utveckla din kappsegling utanför din klubb eller intresserad av att göra en seriös satsning på kappsegling
  • Målmedveten
  • Hög närvaro på Team Östergötlands träningar och på klubbens egna träningar
  • Att i samråd med sin tränare även vara beredd att bedriva individuell träning mellan gemensamma träningspass.

Kostnaderna för Team Östergötland fördelas mellan ÖDSF, egna klubben och deltagarna.
Team Östergötland erbjuder idag 15-20 tränings-och tävlingstillfällen med coach i vardera E-jolle/Laser och Optimistklassen.
Anmäl ditt intresse om du vill deltaga till någon av kontaktpersonerna på kontaktsidan.